Zalen

Dorpshuis Gelre’s End beschikt over diverse zalen en ruimten.

In het menu hieronder kunt u kiezen van welke zalen u meer informatie wilt zien.

 

De Baronie

“De Baronie, herinnert aan de tijd dat Hedel een vrije Hoge Heerlijkheid of Baronie was. (1379-1795)”

“De Baronie” is onze grote trots. Deze ruimte mag met recht een echte zaal genoemd worden. Hier kan een feest gegeven worden, een grote bijeenkomst gehouden worden of een theater voorstelling gegeven worden. Het is mogelijk in “De Baronie”.

Deze zaal beschikt over een vast podium, een groot videoscherm en een ringleiding voor slechthorenden. In de zaal kunnen dranken uitgegeven worden aan de vaste bar. Afhankelijk van de indeling kunnen er circa 250 mensen in de zaal.

Het versieren van de zaal is mogelijk maar dat doen we graag in overleg. Ook is het mogelijk om onze muziekinstallatie voor deze zaal te huren.

 

De Berghkamer

“De Heerlijkheid Hedel is drie eeuwen lang verbonden geweest met het machtige geslacht “Bergh” uit ’s-Heerenberg. (1397-1698)”

“De Berghkamer” is zeer geschikt als oefenruimte om bijvoorbeeld muziekles te geven.

 

 

 

 

De Hopwaag

“De meeste Heerlijkheden in de middeleeuwen bezaten eigen bierbrouwerijen. Zo ook Hedel. Voor het gisten van het bier werd de hopplant gebruikt. De boeren die hop verbouwden, brachten die eerst naar de Hopwaag. In Hedel bestond de Hopwaag nog tot december 1944. Is toen door oorlogshandelingen verwoest.”

 

 

De Markiezenhof

“De Markiezenhof” beschikt over een biljart en een vaste bar en is uitermate geschikt voor uw vereniging, uw feest of buffet. Samen met “De Uithof” is “De Markiezenhof” te gebruiken als één ruimte.

 

De Maerstal

“In 1560 liet graaf Willem IV, Heer van Hedel, een nieuwe paardenstal of “Maerstal” bouwen in het park van het kasteel.”

“De Maerstal” is momenteel permanent in gebruik door jongerenvereniging “Flux” uit Hedel.

 

 

 

 

De Molenwiek

“De Molenwiek, Hedel bezat tot 1933 een van de oudste Standerdmolens van Nederland.”

“De Molenwiek” beschikt over een videoscherm en kan zeer goed dienst doen als vergaderruimte of als oefenruimte voor bijvoorbeeld het geven van muziekles.

Circa 30 mensen kunnen een plaats vinden in “De Molenwiek”.

 

 

De Muntkamer

“De Heerlijkheid Hedel bezat, als een van de weinige plaatsen op het platteland, een eigen Muntplaats. (1440-1585)”

“De Muntkamer” is een vergaderruimte voor circa 10 personen.

 

 

 

De Pieper

“De Pieper, in 1560 kreeg Hedel van de Gravin van den Bergh een nieuwe veerpont de “Pieper” genaamd.”

 

 

 

 

De Tolkamer

“De Tolkamer, de Heerlijkheid Hedel bezat in de middeleeuwen twee tolhuizen: een riviertol en een landtol. Het Oude Tolhuis werd in 1937 afgebroken voor de bouw van de brug over de Maas.”

“De Tolkamer” is een vergaderruimte die plaats biedt aan circa 12 personen.

 

 

 

 

 

 

De Uithof

“In de middeleeuwen stond in Hedel een “Uithof”, een grote boeren hofstede van een grote monniken orde, die voor de ontginning van het land zorgde.”

Iets minder groot dan “De Baronie” maar erg gezellig is “De Uithof” zeker. Deze zaal of ruimte zoals je het zou willen noemen is zeer geschikt om voor circa 60 mensen een gelegenheid te organiseren. Of het nu om een feest of een vergadering gaat “De Uithof” leent zich erg goed voor gezelschappen van deze omvang. Ook deze zaal beschikt evenals “De Baronie” over een vaste bar.

 

De Veerzaal

“Voordat Hedel zijn schipbrug en in de 20e eeuw zijn vaste brug kreeg, waren er twee veren in bedrijf. Een bij wat nu “De Haven” of “de Oude Maas” heet en een naar Crèvecoeur vanaf de plaats van het voormalige Veerhuis.”

“De Veerzaal” beschikt over een videoscherm en biedt aan circa 20 personen een vergaderruimte of oefenruimte.

Reacties zijn gesloten.